Hoordiagnostiek studie

Wat houdt deze studie in?

Deze studie onderzoekt gehoorherstel na lawaaiblootstelling en kadert in een doctoraatsstudie van Universiteit Gent.

Elke deelnemende proefpersoon wordt opgevolgd op vier meetmomenten die zijn verdeeld rond een muzikaal evenement (of acht voor twee evenementen).

Op elk van deze meetmomenten zal van u worden gevraagd een vragenlijst aan te vullen en zullen er verschillende gehooronderzoeken gebeuren in UZ Gent.

Tijdens de evenementen zal uw persoonlijke lawaaiblootstelling opgemeten worden via dosimetrie. Hiervoor ontvangt u tijdens de studie een compacte dosimeter (meetmicrofoon) om tijdens het evenement op de schouder te dragen.

Bij deelname aan dit onderzoek wordt een vergoeding voorzien:

  • 60 euro na het doorlopen van vier testmomenten (rond 1 event)
  • 120 euro na het doorlopen van acht meetmomenten (rond 2 events)
  • Indien u met de wagen komt, zal u ook een uitritticket ontvangen voor het verlaten van de parking.

Hoe kan ik deelnemen aan deze studie?

Voor de studie zoeken wij Nederlandstalige proefpersonen van 18 tot 25 jaar met een normaal gehoor. Personen met blijvende tinnitus komen niet in aanmerking voor deelname.

We zoeken deelnemers die komende zomer één of twee festivals of concerten met minimum een lawaaiblootstelling van acht uur hebben gepland. Om deel te kunnen nemen aan de studie, moet u zich beschikbaar kunnen stellen op de verschillende meetmomenten rond de evenementen (zie figuur hierboven).

Om u kandidaat te stellen voor de studie leest u het informatiedocument en vult u de vragenlijst via onderstaande link aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op als u in aanmerking komt voor deelname.

Indien u meer informatie wenst over dit onderzoek, kan u contact opnemen via Tine.VandeMaele@UGent.be.